Vloerverwarming algemeen

Een warme vloer is comfortabel wonen. Warme lucht gaat omhoog en koude lucht naar beneden. Met gewone radiatorverwarming gaat de warme lucht vanaf de radiator meteen naar het plafond. Hierdoor wordt de koude lucht, die bovenin de kamer hangt, naar beneden gedrukt en er ontstaat luchtcirculatie en koude voeten tot gevolg. Met vloerverwarming wordt de kamer van onder naar boven gelijkmatig verwarmd. Hierdoor ontstaat geen luchtcirculatie en heeft u warme voeten een koeler hoofd. En dit overal in de kamer. Temperatuurwisselingen in dezelfde kamer behoren dus tot het verleden! Minder luchtcirculatie is niet alleen aangenamer maar ook gezonder en hygiënischer. Er zit namelijk minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een enorm pluspunt. Doordat er minder stof in de lucht zit heeft u ook minder schoonmaakproblemen. Denk u maar eens aan stoffige convectorputten.

Aanleggen

Uiteraard kunnen wij het aanleggen van vloerverwarming voor u regelen. Sterker nog; schaft u bij ons zowel uw vloerverwarming als uw (vloer)tegels aan geven wij een extra korting van 5% op de prijs van de vloerverwarming + extra 5% korting op de tegels. Voor het aanleggen van de vloerverwarming werken wij samen met Vloerverwarming Nederland. Zij verzorgen voor u de volledige aanleg, inclusief het aansluiten van de verdeler op de cv-installatie.

Hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming bestaat als bij- of hoofdverwarming en kan op verschillende manieren worden verwerkt. onze partner, Vloerverwarming Nederland, beschikt over de materialen om zelfs op een houten ondervloer vloerverwarming aan te brengen, zonder dat er beton gestort dient te worden. We noemen hieronder de meest gangbare manieren. Klik op de afbeeldingen voor een uitgebreide uitleg. Natuurlijk zijn er verschillende manieren, mocht u andere wensen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen vervolgens een passend voorstel maken.

 

infrezen

Ingefreesde dekvloer

Vloerverwarming infrezen
Met de speciaal hiervoor, door Vloerverwarming Nederland zelf, ontwikkelde machine worden door middel van diamantzaagbladen sleuven van 17 mm diep, stofvrij, in de cementdekvloer gefreesd. Het gruis wordt opgevangen in handelbare zakken en kan zo door u worden afgevoerd.Het infrezen van vloerverwarming gebeurt als er in uw woning al een dekvloer zit.
Lees verder….

 

Vloerverwarming gebonden op netten

Vloerverwarming gebonden op netten

Binden op een staalmat (traditionele systeem)
Dit gebeurt door middel van een bindpistool en gegalvaniseerde netten. VN gebruikt altijd reflectiefolie als onderlaag, dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement. Het is ook mogelijk om de vloer eerst te isoleren door middel van isolatieplaten. Langs de wanden wordt randisolatie aangebracht, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten, krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen.
Lees verder…

 

Vloerverwarming op noppenplaat

Vloerverwarming op noppenplaat

 

Noppenplaat systeem.

Hierbij wordt de verwarming buis tussen de noppen gelegd. De afwisselende opstelling van noppenvelden en lege velden maakt legafstanden van 5 cm mogelijk en 10 – 15 – 20 cm enz.
Noppenplaat wordt toegepast op een betonvloer of een houten systeemvloer. Het is uitermate geschikt indien uw vloer niet geïsoleerd is en u wilt vloerverwarming toepassen. Deze plaat heeft een geplastificeerde toplaag.
Lees verder…

 

 

Alles op een rij

  • vijf jaar systeem garantie
  • warmte garantie
  • laagste prijs garantie
  • wij gaan voor u kijken en beoordelen de situatie
  • service na oplevering
  • verleg tekening van systeem
  • voor elke situatie een systeem
  • heldere systemen, bewezen kwaliteit
  • innovatie in de renovatie
  • van badkamer tot bedrijfshal