Vloerverwarming op netten binden

Vloerverwarming binden op staalmatten gebeurt door middel van een bindpistool en gegalvaniseerde netten. Vloerverwarming Nederland gebruikt altijd reflectiefolie als onderlaag, dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement. Het is ook mogelijk om de vloer eerst te isoleren door middel van isolatieplaten. Langs de wanden wordt randisolatie aangebracht, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten, krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen.

Vloerverwarming gebonden op netten

Vloerverwarming gebonden op netten

Het aanbrengen van de extra isolatie onder het reflectiefolie behoort ook tot de mogelijkheden, vanzelfsprekend tegen een meerprijs.

Een combinatie van frezen en binden is niet mogelijk. De reactietijd van beide systemen ligt te ver uiteen om als combinatie te gebruiken, dit leidt onherroepelijk tot klachten.

Omdat voor deze methode de afwerkvloer moet worden uitgehakt en opnieuw gelegd, wordt het binden vaak alleen nog gedaan bij  nieuwbouw of wanneer u een grondige verbouwing uitvoert.
Na het leggen van de vloerverwarming dient een cementdekvloer te worden gestort. Per cm dekvloer dient u één week te wachten met het aanzetten van uw vloerverwarming en na de wachtperiode kunt u langzaam de temperatuur gaan opvoeren.

 

Gebonden vloerverwarming bieden wij als hoofd- of bijverwarming.

  • Bij hoofdverwarming worden de buizen van 16*2 hart op hart 15 cm van elkaar gelegd
  • Bij bijverwarming worden de buizen van 14*2 hart op hart 15 cm van elkaar gelegd

Het aansluiten van het systeem op de bestaande cv-installatie is inbegrepen.

Voorbeeld Binden

Zo ziet een op matten gebonden vloerverwarmingssysteem eruit

 

Bekijk hier onze prijzen voor het binden van vloerverwarming.