Wandverwarming

Wandverwarming

In een badkamer is vaak behoefte aan iets meer warmte. Met alleen vloerverwarming als warmtebron is dat vaak moeilijk haalbaar. Dit wordt veroorzaakt door een geringer aantal vierkante meters verwarmd vloeroppervlak ten opzichte van de ruimte, door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een bad. Vloerverwarming Nederland kan dit oplossen door wandverwarming toe te passen. Zeker in een doucheruimte geeft dit een verhoging van het comfort. Bijkomend voordeel is dat er minder condensvorming is en daardoor de ruimte eerder droog is.

Wandverwarming is niet alleen geschikt voor badkamers. In ruimtes met veel koude wanden moet het vloerverwarmingssysteem vaak harder werken om de juiste temperatuur in de ruimte te krijgen. Dit resulteert in een extreem warme vloer en zorgt voor een hogere energierekening. Door middel van wandverwarming kan men dan de warmte gelijkmatiger in de ruimte verdelen, waardoor het gehele systeem minder hard hoeft te werken.

Er zijn verschillende methoden waarop wandverwarming geïnstalleerd kan worden. De juiste manier is afhankelijk van het type woning en de te verwarmen ruimte. Een wat ouder huis vereist bijvoorbeeld een andere aanpak dan een nieuwbouwwoning.

Wij bieden de volgende mogelijkheden voor wandverwarming:

  • Nieuwbouw met eco-brick. Bij deze techniek wordt er een wand geplaatst van speciale bakstenen. Deze bakstenen hebben een isolerende werking en sleuven waarin de verwarmingsslang wordt aangebracht.
  • Bestaande bouw met infrezen. Hier wordt met een special ontworpen handfrees de gleuven in de muur gefreesd, leiding wordt hierin gemonteerd en vervolgens afgesmeerd.
  • Bestaande bouw met opbouw. Bij opbouw wordt rails op een bestaande muur gemonteerd. Hierin worden de leidingen geklikt. Vervolgens wordt de muur uitgevlakt.
  • Bestaande bouw met isolatie en opbouw. Dit gebeurt bij onge├»soleerde muren. Een ademende houtvezelplaat wordt direct op de muur gemonteerd. Waarna de wandverwarming op rails wordt gemonteerd. Vervolgens wordt het geheel uitgestuct met leem.
Wandverwarming

Voorbeeld wandverwarming